3. Cerrahpaşa Behçet Hastalığı Sempozyumu

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Behçet Hastalığı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 3. Cerrahpaşa Behçet Hastalığı Sempozyumu, 22-23 Mart tarihlerinde gerçekleştirildi. Bu yılın sempozyum başkanlığını İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Behçet Hastalığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Gülen Hatemi üstlendi. Sempozyum, dopdolu ve uluslararası katılımlı bir bilimsel programın yanı sıra hastaları bilgilendirme toplantılarıyla da dikkat çekti, konunun uzmanları ve hastalar sempozyum kapsamında bir araya geldi.


Sempozyumun açılış konuşması, İÜC-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşegül Batıoğlu Karaaltın ve Merkez Müdür Yardımcısı Gülen Hatemi tarafından yapıldı. Sempozyumda, 3 yabancı konuşmacı ve 44 yerli oturum başkanı-konuşmacı olmak üzere toplamda 208 katılımcı yer aldı.

Sempozyumun ilk günü düzenlenen Hasta Okulu’nda Prof. Dr. Gülen Hatemi, Prof. Dr. İbrahim Hatemi, Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, Prof. Dr. Didar Uçar ve Doç. Dr. Melih Tütüncü Behçet hastalığı ile ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Sunumların ardından Merkez Müdürü Prof. Dr. Melike Melikoğlu ve Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İzzet Fresko’nun oturum başkanı olduğu oturumda Hasta Okulu’na katılan 65 Behçet hastasının soruları yanıtlandı.”

 

        

Copyright © 2019 Cerrahpaşa Romatoloji Derneği. Tüm Hakları Saklıdır.